Werkwijze hypnotherapie

 

Aanmelden

Aanmelden kan per telefoon of mail. Na deze aanmelding plannen we een afspraak voor een intake. Voor de intake heb je geen verwijzing nodig.

Intake (1,5 uur)

De therapie begint met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek gaan we uitgebreid bespreken waar je tegenaan loopt, waar je aan wil werken en wat je wil bereiken. Ik stel hierbij ook vragen om jouw hulpvraag goed duidelijk te krijgen. Deze hulpvraag (of hulpvragen) is (zijn) het uitgangspunt voor de therapie.

Er is ook ruimte om vragen te stellen over de therapie, de werkwijze enz.

Mocht de tijd het toelaten en je wil dit, dan doen we nog een korte hypnose om te ervaren hoe prettig dit is.

Behandelplan

Tussen de intake en de eerste sessie maak ik een behandelplan, dat we de eerste sessie ook bespreken. Elk traject verloopt anders en ook het aantal behandelingen per cliënt is verschillend. Dit is vaak afhankelijk van de klacht. We spreken de eerste sessie het te verwachten traject af.

Sessies

Tijdens de sessies, die meestal rond de 1,5 uur duren, gaan we aan de slag met jouw hulpvragen. In de therapie breng ik onderliggende patronen, processen en structuren in beeld. Hiervoor gebruik ik verschillende technieken. Deze technieken worden steeds in overleg met jou uitgevoerd. Je zult merken dat ook jij als cliënt hard aan het werk bent, zowel tijdens de sessies als in de tijd die ertussen ligt. Wederzijds vertrouwen, respect en openheid zijn belangrijk voor een succesvolle therapie.

Vanzelfsprekend is alles, wat er tijdens de sessies besproken wordt strikt vertrouwelijk en valt onder het beroepsgeheim en de erecode van de therapeut.