Afvallen en de hypnotische maagband (virtuele maagband)

In Nederland heeft 50% van de volwassenen overgewicht. Veel van deze mensen willen wat aan hun gewicht doen. Maar afvallen is een gevecht voor bijna iedereen. Diëten, naar de sportschool, meer wandelen het heeft veelal een tijdelijk effect (het bekende jojo-effect) of zelfs geen effect. Waarschijnlijk is dit verhaal heel herkenbaar. Wat goed dat je interesse hebt om dit anders te gaan aanpakken.

Bij hypnotherapie wordt er niet alleen naar het eten zelf, de beweging en leefstijl gekeken, maar ook naar de emoties, patronen en overtuigingen die erbij horen. Tijdens de therapie onderzoeken we de oorzaken van jouw (over)gewicht, kijken we naar waarom en hoe je eet, kijken we naar de emoties die erbij horen, naar stress, patronen en overtuigingen en gaan we hiermee aan het werk. De sessies zijn gepersonaliseerd en worden speciaal voor jou gemaakt.

In een heel aantal gevallen is het plaatsen van een virtuele maagband hierbij niet nodig, maar soms ook wel.

De hypnotische maagband is een fictieve maagband die via hypnose wordt aangebracht. Door positieve suggesties in jouw onderbewustzijn aan te brengen, zorgt de maagband ervoor dat je lichaam gelooft dat je daadwerkelijk een maagband operatie hebt ondergaan. Hierdoor ga je kleinere porties eten en zal je sneller vol zitten. Ook het jojo-effect wordt hiermee tegen gegaan. De maagband zelf wordt in twee sessies geplaatst, hiernaast is er ook verdere therapie nodig met onder andere een sessie waarin zelfhypnose wordt aangeleerd.